top of page

BVBE helpt Axl om naar Pairi Daiza te gaan

Updated: Nov 15, 2023

Eind 2019 organiseerde BVBE een charity event ten voordele van Make a Wish. Op deze kerstmarkt in Kachtem zetten we ons in voor het goede doel en we konden een mooi bedrag inzamelen.

Met dat bedrag kon Make a Wish de droom van de jonge Axl in vervulling laten gaan: overnachten tussen de beren en de wolven in Pairi Daiza.

Onlangs kregen we een verslag terug van Make a Wish. We delen het graag met jullie.Wat een verrassing toen jullie op een avond belden dat Axl zijn wens over een paar dagen al in vervulling zou gaan! We konden niet snel genoeg het leuke nieuws over brengen! Maandag 21 februari was de grote dag! We vertrokken met ons gezin naar Pairi Daiza om daar te overnachten met zicht op de beren en wolven, iets waar Axl al lang over vertelde dat hij dit zeer tof zou vinden. Toen we daar aan kwamen werden we zeer goed ontvangen met een warm drankje en vriendelijk personeel, daarna konden we op ontdekking gaan in het mooie park. Axl is een enorm grote dierenliefhebber, dus kon hij alle dieren bewonderen zolang hij wou want het was zeer rustig in het park. Onze lunch aten we in onze lodge want we hadden het geluk dat we vroeger in onze kamer binnen mochten. Het was een prachtige ruime kamer met een gezellig haardvuur die het afmaakte en de kindjes werden verwend met een mand vol snoep, koekjes en leuke bamboe rietjes. De eerste beren kwamen ons al begroeten aan het venter. De wolven wilden het nog wat spannend houden en toonden zich nog niet.

Na de lunch gingen we verder met de verkenning, we deden een stop in het verblijf van de oerang-oetangs. Axl kreeg er niet genoeg van, hij kon wel blijven kijken naar de mama, papa, de actieve baby die speelde en klom op de trouwen en het grappige broertje van 5 jaar die graag zijn mama plaagde, Axl vond het enorm grappig. Prachtig om te zien en beter dan televisie gaf Axl nog als opmerking.

Jammer genoeg ging de tijd snel voorbij en was het bijna avond, maar we kregen nog leuk nieuws die het best wat spannend maakte!
De volgende ochtend moesten we om 9u30 klaar staan voor onze lodge want ze zouden nog verrassing in petto hebben voor Axl. 's Avonds mochten we nog genieten van een heerlijk buffet en genoten we nog van een heerlijk bubbelbad met zicht op de beren. Axl was moe maar voldaan van naar al dat moois te kijken vandaag en hij wou zelfs in de leefruimte slapen zodat hij zeker niets kon missen als er een beer of wolf zou passeren.


Wat was hij benieuwd naar de volgende dag dus kon de nacht niet voor hem niet snel genoeg gaan!


Toen we wakker werden wou Axl direct voor het venster zitten om de dieren te zien ontwaken. Axl was de eerste die de wolven zag. Heel vroeg in de ochtend passeerden ze op hun gemakjes voor onze lodge. Heel mooi om ze van zo dicht te kunnen bewonderen! Na een rijkelijk ontbijtbuffet was Axl klaar voor de verrassing, hij was zo benieuwd!

Om 9u30 stond er een vriendelijke gids, Marc, van Pairi Daiza klaar om ons rond te leiden. We hebben veel interessante weetjes opgedaan en zelfs Ella, de 5-jarige zus van Axl, luisterde met volle aandacht mee naar de verhalen die hij wist te vertellen over de dieren en over het park. Plots stopt hij aan een eiland waar we de dag voordien ook al geweest waren en waar Axl wat teleurgesteld was want dit was het eiland van de ringstaartmakis, Axl zijn favoriete dieren. En die kwamen niet buiten omdat ze liever in de warmte zitten. Vandaag was dit ook zo, ze hadden ook geen zin om buiten te komen.


Maar gelukkig hadden ze ook hier een oplossing om Axl weeral gelukkig te maken! Van om de hoek kwam de verzorgster van de maki's met een grote kom eten... En de maki's renden achter haar mee tot bij Axl. Hij werd omsingeld door vele maki's, daar kon hij alleen maar van dromen! Ze zaten op hem, zijn gezicht was goud waard. Het geluk en blijdschap straalde er van af, kon je van zijn gezicht aflezen.Hij was overdonderd van de unieke ervaring! Axl straalde echt want dit had hij echt niet meer verwacht! We kregen ook leerzame uitleg over de maki's. Axl praatte er nog gans de dag over na. De gids leidde ons nog verder en we kwamen in een verblijf waar we ijsberen, pinguïns en walrussen konden zien zwemmen onder water. Ook dit liet een enorme indruk na bij Axl.


Heel mooi om te zien hoe de dieren daar allemaal gelukzalig in hun eigen habitat leven. Zoveel ruimte en met zoveel liefde verzorgd worden, ook daar word Axl heel gelukkig van! Als het leuk is gaat de tijd snel dus ook kwam het einde helaas in zicht van een onvergetelijke leuke 2-daagse.

Maar voor we naar huis reden mocht Axl nog een cadeautje uit de winkel kiezen en hij stuurde ons naar een hoekje waar er spullen van ringstaartmaki's werden verkocht. Daar koos hij een knuffel en een poster van een ringstaartmakis die hij in zijn kamer zal hangen en een tas met de diertjes uit Pairi Daiza waar hij zijn dagelijks theetje uit zal drinken zodat hij nog kan nadromen over de leuke tijd die hij gehad heeft.


Samen met Axl willen we jullie enorm bedanken voor de mooie herinneringen die mochten maken!


Veel liefst, Rob, Charis, Axl en Ella ❤️

Wensteam Myriam & Christel

62 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page