top of page

Meet villain Wesley

Recht voor de baard en vaak met een hoek af.


In dit artikel maken we kennis met Wesley Butstraen. Belgian Villain sinds 11 mei 2018.


Wesley, stel jezelf even voor.

Ik ben Wesley Butstraen. Geboren in 1980 in een gezin met nog een broer en twee zussen. Ik woon samen met Evelien in De Panne. Samen hebben we 3 kinderen: ik heb 2 dochters en Evelien heeft 1 zoon.
Welke job oefen je uit?


Ik werk als stafmedewerker voor de dienst Toerisme in Ieper. Hier ben ik verantwoordelijk voor een groot stuk van de marketing en communicatie en help ik mee de bezoeker van de toekomst te onthalen.

Naast mijn hoofdberoep heb ik nog een blijberoep waarin ik als Mediaheer freelance creatieve communicatie doe. Ik probeer hier kleine bedrijven, KMO's, organisaties en verenigingen te helpen met hun digitale communicatie. Datzelfde doe ik trouwens ook voor ons Belgisch chapter van Bearded Villains.

The bearded life, wat betekent dat voor jou?

Ik heb mijn baard al sinds die goed genoeg groeit om te laten staan. Ik denk dat ik al vanaf mijn 18e een lichte ringbaard heb. Mijn baard heb ik laten doorgroeien sinds 2010. Af en toe is er dan wel een stuk van geknipt, maar de laatste jaren laat ik altijd bijgroeien. Mijn baard is ondertussen een goeie 10 cm lang en ik zeg altijd dat ik in de helft ben. Voor mij mag die zeker nog een stuk langer worden, zolang het maar netjes blijft.

Ik ga zelden naar een barbier, want mijn vriendin heeft zelf ook een opleiding tot barbier gevolgd. Dat is echt makkelijk. Zo kan ik altijd ergens terecht als er wat getrimd of bijgeknipt moet worden.

Mijn dagelijkse baardroutine bestaat eruit dat ik mijn baard was met baardshampoo en enkele keren per week doe ik er ook een baardconditioner in. Na het wassen goed afdrogen, doorkammen en dan af en toe wat baardolie.

Hiervoor gebruik ik de producten van Barburys.

Ik ben ook een grote fan van de producten van Sugarbeard. Hun baardwax vind ik persoonlijk de beste. Ik vind het ook superleuk dat ze originele geuren in hun gamma hebben: bubblegum, banaan, fruitsoorten,...

Groot nadeel aan hun producten is dat ze nog zeer moeilijk te verkrijgen zijn vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ik deed een grote bestelling 2 maanden geleden en die is nog altijd niet goed aangekomen... Gelukkig is het bedrijf makkelijk te contacteren en houden we elkaar altijd op de hoogte. Fingers crossed dat mijn bestelde producten binnenkort geleverd worden.


Wat betekent BVBE voor jou?

Ik heb de Bearded Villains Belgium leren kennen via Instagram. Toen ik zag dat ze vooral focussen op familie, vriendschap en zich inzetten voor goede doelen, was ik sterk geïnteresseerd. Ik ben lid geworden in 2018 en hielp ook mee aan de grote benefiet ten voordele van ALS. Daar mocht ik de charity-veiling leiden en dat was een groot succes.

Nu zijn we 4 jaar later en om de club te helpen na de coronacrisis, wil ik me zelf ook wat meer inzetten om zaken te organiseren en opnieuw deel te nemen aan activiteiten.


Wat is jouw favoriete...

Drankje: Daar moet ik Duvel bovenaan de lijst zetten. Ik ben een echte fan. Ik heb zelfs een Duvel-tattoo! Ook het Ieperse stadsbier Wipers Times vind ik echt lekker. Sinds ik voor toerisme werk, heb ik dat leren kennen en ga ik ook wel meer streekproducten proeven.

Gerecht: Ik eet graag en ik eet veel. Heel veel zaken die mijn verloofde Evelien klaarmaakt, vind ik overheerlijk. Mijn grote voordeel is dat ik heel veel lust. En dat is meteen ook mijn grote nadeel, want de kilo's blijven makkelijk plakken.

Dus wat ik graag eet: bijna alles! De lijst met zaken die ik niet lust is veel kleiner.

Vakantiebestemming: ik woon in De Panne, op 800 meter van het strand en 600 meter van het bos. Thuis is voor mij dus ook een beetje vakantie. Grote en verre reizen spreken mij niet aan. Enkele dagen citytrip is voor mij voldoende (maar ook niet noodzakelijk). Ik heb wel beloofd aan mijn verloofde dat we ooit eens naar Mexico of zo gaan.

Band: Ik ben een leek in muziek. Ik heb niet echt een favoriete band, maar ik ben wel fan van Tomorrowland. Ik ging al 7x naar het festival en de sfeer, muziek en gemoedelijke mensen daar konden mij echt wel bekoren.

Muzieknummer: het nummer bloodbath dat op de soundtrack van Blade staat is één van mijn favoriete nummers. Het staat ook op mijn looplijst en geeft me een extra boost wanneer ik aan het lopen ben.Als je een dag mocht ruilen met een beroemd persoon of superheld, met wie zou je wisselen?

Ik zou graag eens een dag wereldbekend zijn, zoals Barack Obama. Je ziet vaak korte, eenvoudige filmpjes waarin hij gewone mensen ontmoet en een impact heeft op hun leven. Ja, zoiets zou ik ook wel willen doen voor een dag.


Wat is jouw wens voor de toekomst?

Er is veel ergernis over diversiteit. Gaat dit nu over herkomst of geaardheid of nog iets anders... De mensen kunnen veel minder van elkaar verdragen, terwijl we eigenlijk massa's veel van elkaar kunnen leren. Daarom wens ik iedereen een open blik op de toekomst. Dat je mensen mag ontmoeten die je leven waardevol maken en jij dat van hen.

50 views0 comments
bottom of page